• Leerling

  Onderwerpen op deze pagina:

  Wat is een Maatschappelijke Stage?
  What's in it for me?
  Hoe werkt het?
  Veranderen van je gegevens

  Wat is een  Maatschappelijke Stage?

  Binnenkort ga jij een Maatschappelijke Stage lopen. Maar wat is een Maatschappelijke Stage nou eigenlijk precies? En waarom moet je die lopen?
  Je hebt het druk met van alles en nog wat. Je gaat naar school, je moet huiswerk maken, misschien heb je een bijbaantje en/of beoefen je een sport. Daarnaast heb je natuurlijk vrienden en vriendinnen met wie je op z'n tijd ook iets leuks wil doen.
  Naast dat alles is het ook belangrijk dat je soms iets voor een ander doet. En daar wordt de afwas thuis niet mee bedoeld.

  Als je een Maatschappelijke Stage gaat lopen maak je kennis met andere mensen en organisaties in de samenleving. In de samenleving zijn heel veel vrijwilligers actief. Zonder al die vrijwilligers zou onze samenleving er heel anders uitzien. Zou je dan bijvoorbeeld nog kunnen voetballen of een andere sport beoefenen? Sportverenigingen draaien bijna helemaal op vrijwilligers.

  Daarom is het ook belangrijk dat iedereen in de samenleving zijn of haar steentje probeert bij te dragen. Tijdens de Maatschappelijke Stage maak je vanuit school zelf kennis met vrijwilligerswerk. Het is anders dan een beroepsstage, die doe je namelijk voor jezelf. De Maatschappelijke Stage doe je voor een ander.

  What's in it for me?

  "Met vrijwilligerswerk verdien je helemaal niks, waarom zou ik het dan doen?!" is een veel gehoorde opmerking.

  Maar is dat wel zo? Je verdient er inderdaad geen geld mee. Maar je krijgt er wel op een andere manier veel voor terug:

  - Je krijgt waardering voor het werk dat je doet en dat geeft voldoening
  - Je helpt echt...vooral bij kleine organisaties maakt jouw hulp vaak een groot verschil
  - Het is leuk! Samen werken aan hetzelfde doel en iets doen voor een ander geeft je een goed gevoel
  - Je leert samenwerken
  - Je leert omgaan met verantwoordelijkheden
  - Je leert dingen organiseren
  - Je kunt invloed uitoefenen op je eigen omgeving en deze verbeteren
  - Soms krijg je een idee over wat je later wil gaan doen en misschien kom je erachter dat je wel vaker vrijwilligerswerk wilt doen
  - Als je straks werk of een bijbaantje zoekt, zal je toekomstige baas het zeker een voordeel vinden als jij vrijwilligerswerk doet of hebt gedaan

  Hoe werkt het?

  Op deze site kun je in de vacaturebank zoeken naar een stageplek die jou leuk lijkt. Nadat je hebt ingelogd met de gegevens die je per mail van ons hebt ontvangen, klik je op 'Vacaturebank' om te zoeken naar een stage. Je kunt zoeken in een sector, bijvoorbeeld 'Zorg', maar ook met een zoekwoord zoals: 'kinderen', 'tuin' of 'voetbal' kun je op zoek gaan naar je ideale stageplek.  Als je een stage hebt gevonden die je aanspreekt dan kun je deze stageplek reserveren.

  Hoe doe je dat?
  Bij de stages kun je kiezen uit verschillende dagen en tijden, bijvoorbeeld: Op woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt dan een regel 'aanvinken' die in je eigen tijdschema past. Soms is er maar één dag of datum die je kunt aanvinken omdat deze stage alleen maar op dat moment wordt aangeboden.

  Hierna klik je op de knop 'Verzenden'. Je docent krijgt nu bericht van jouw stageaanvraag. Daarin staat precies beschreven met wie je contact moet opnemen om afspraken te maken

  Zorg ervoor dat je je stagecontract laat ondertekenen VOORDAT je daadwerkelijk op stage gaat!

  LET OP: Als je zelf al een Maatschappelijke Stage hebt gevonden registreer je dat op deze website! Je vult dan alle gegevens van deze stage in en klikt op 'Verzenden'. Zo gaat er vanzelf een melding naar je docent en kan hij of zij de stage goedkeuren.

  Veranderen van je gegevens

  Stel dat je telefoonnummer verandert, of dat je liever een ander e-mailadres wil gaan gebruiken, dan kun je met de knop 'Eigen gegevens' je e-mailadres of je telefoonnummer aanpassen.

  We wensen je succes met het uitzoeken van een stageplek en veel plezier met je Maatschappelijke Stage!